Min portefølje

Jeg startet i April i år ved å kikke på forskjellige Fond. Dette gjorde jeg da jeg tenkte det er bedre å la “proffe” håndtere pengene mine. Første summen jeg gikk inn med var 40 000 kr inn i DNB Global, som i dag har endret navn til DNB Global A. Litt senere puttet jeg 15 000 kr inn i DNB Teknologi. Jeg visste det lønte seg å putte pengene i flere forskjellige fond, for å diversifisere risikoen. Grunnen til at jeg valgte disse fondene er at jeg er interessert i å ta litt høyere risiko. Fondene har høy risiko, men viser likevel gode tall fra de siste 10 årene. 

DNB Global over de 10 siste årene. (Hentet fra Nordnet)

DNB Teknologi over de 10 siste årene. (Hentet fra Nordnet)

Jeg tenkte deretter at det hadde vært gøy å lære seg å styre min egen portefølje. Ettersom man betaler en % av gevinsten til forvalterne.

Jeg fulgte så med på aksjemarkedet i noen uker, og fant noen aksjer jeg syntes kunne være spennende. Jeg gikk inn med totalt 30 000 kr i ca 10 forskjellige selskaper. Siden da har jeg solgt litt og kjøpt litt nye aksjer. 

Per dags dato ser aksjeporteføljen min slik ut: 

FOND

AKSJER

Dagen i dag

Rundt denne tiden på året kommer det rapporter fra Q3. Selskapene i både fond og mine aksjer har rapportert for det meste gode tall til nå. Dette fører til dager som vist i tabellen over (Dagen i dag). 

Om bloggen

Først av alt vil jeg si at det er utrolig gøy å se hvor mange tilbakemeldinger jeg har fått på dette prosjektet. Det virker som om det er større interesse for dette enn hva jeg selv hadde trodd!

Om du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger, så send gjerne en mail til meg på : Student-investor@hotmail.com

Etter bare 2 dager har jeg kommet meg på topp 10!

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

EnglishNorwegian
%d bloggers like this: